Vår verksamhet

SUN Line (Est. 2014)

2014 grundades SUN Line AB som dotterbolag till Thor Shipping, med målet att utnyttja det geografiskt fördelaktiga läge moderbolaget har till sjöfart. Mälardalens och Västerås position ger lokala industrier goda möjligheter att frakta sitt gods på ett säkert och smidigt sätt — ofta med internationella aktörer och hela världen som marknad.

SUN Lines fartyg går på ett regelbundet schema mellan Sverige och England, med stopp i Västerås, Södertälje, Oxelösund, Antwerpen, Amsterdam och Hull. Samtliga hamnar och terminaler har personal som tillhör verksamheten, och tillhörande kontor finns i närheten. Lasten som behandlas består av en kontinuerlig blandning av containergods, break bulk, projekt och specialtransporter. SUN Line vill vara fraktsättet där ni får personlig service och smidiga lösningar, och har erfarenhet av en stor variation av olika typer av gods!

Miljöfrakter

Att använda sjöfrakt som transportsätt är ett kostnadseffektivt alternativ för de som regelbundet transporterar större mängder gods, men även en miljövänlig möjlighet för de som arbetar aktivt med hållbar utveckling. Ett av SUN Lines fartyg motsvarar ca 200 lastbilar med last och bidrar till minskade utsläpp samt mindre trafik på vägarna. Fartygen går på lågsvavlig diesel och till lokala hamnar runt om i norra Europa, vilket leder till kortare transportsträckor från hamn till slutdestination! 

Undrar du något om sjöfart eller SUN Line? Kontakta oss så svarar vi gärna!