Brexit 31/1 2020

2019-12-18 Nyhet

Sedan Boris Johnsons konservativa parti vann en majoritet i underhuset är det klart att Brexit sätts i rullning den 31/1

När påbörjas Brexit?

Vändorna har varit många i Brexitprocessen som påbörjades 2016, men verkar nu ha nått en punkt vid vilken Storbritannien kan fortsätta till nästa steg. Genom att Boris Johnsons Konservativa parti vann en majoritet på 80 mandat i underhuset, går nu landet vidare mot ett officiellt utträde den 31/1 2020! 

Även om datumet för utträdet är satt till början av nästa år innebär det i praktiken att de fortsätter att leva under EUs regleringar tills dess att ett handelsavtal är färdigt. Förhandlingarna kring detta avtal är planerade att påbörjas vid Brexit, men hur lång övergångsperioden kommer att vara är fortfarande oklart. Det har tidigare sagts att Storbritannien har rätt att be om förlängning av förhandlingarna på upp till två år, men Boris Johnson driver nu frågan i regeringen för att det ska bli lagstadgat att "allt eller inget" gäller den 31/12 2020. Har de inte ett avtal då går de ut avtalslöst och gör en s.k. Hard Brexit.

Thor Shipping & Transport följer likt tidigare situationen noggrant, och meddelar eventuell påverkan till de berörda parterna vi arbetar med när det är nödvändigt. Vi är, vilket du kan läsa mer om här, förberedda för handel med Storbritannien både med eller utan avtal. 

Har ni frågor når ni oss enklast genom att ringa 010 - 129 30 60 och fråga efter Tull eller Brexitansvarig.